Ensimmäistä kertaa kundaliinijoogatunnille?

Kundaliinijoogatunti aloitetaan alkumantralla Ong Namo Guru Dev Namo, joko laulaen tai lausuen. Mantran tarkoitus on kääntää meidän huomio sisäänpäin ja keskittyä olevaan hetkeen. Vapaasti käännettynä alkumantra tarkoittaa ”tervehdin sisäistä viisauttani, joka vie minut valoa kohti”.

Tämän jälkeen tehdään lämmittelyliikkeitä, jotka avaavat ja valmistavat kehoa ennen varsinaista harjoitussarjaa, jota kutsutaan kriyaksi. Erilaisia kriyoja on olemassa satoja, ja kaikilla on jokin erityinen vaikutus, esimerkiksi harjoitussarja unettomuutta vastaan tai vastustuskykyä parantava harjoitus.

Joogan jälkeen on aina pitkä rentoutuminen, jonka tarkoitus on saattaa keho täydelliseen rentoutuneeseen tilaan. Rentoutusta pidetään kundaliinijoogassa erityisen tärkeänä, sillä silloin kehon toiminnot hidastuvat, josta seuraa myös mielen liikkeiden rauhoittuminen. Kun mieli hiljenee, pääsee syvempään yhteyteen oman itsensä kanssa. Rentoutusta seuraa meditaatio, jonka pituus, tyyli ja muoto vaihtelevat niin ikään teeman mukaan. Usein meditaatiot ovat 7-11 minuutin pituisia ja niiden tehtävä on puhdistaa alitajuntaamme, milloin mantran milloin käsien asentojen avustuksella. Tunti päättyy loppulauluun ’Longtime Sunshine Song’ (saa myös halutessaan kuunnella), joka lauletaan perinteisesti kundaliinijoogatunnin loppuun ympäri maailmaa.

Kundaliinijoogatunti sopii kaikille, ikää, sukupuolta tai fyysistä kuntoa katsomatta. Kundaliinijoogassa ei tarvitse venyä erikoisiin asentoihin tai olla notkea, suurin osa liikkeistä on sellaisia, että ne sopivat kaikille. Kundaliinijoogaa voi tehdä myös tuolilla istuen, jos kärsit esim. polvivammasta. Erikoista kundaliinijoogassa on se, että tunnilla pidetään silmät kiinni lähes koko tunnin ajan. Tällöin pääsee syvemmälle omaan harjoitukseen ja voi keskittyä omaan kehoonsa, ei naapurin.

Niin kuin muissakin joogamuodoissa, tunnille on hyvä tulla tyhjän vatsan kanssa, vältä siis ruokailua ainakin 2 tuntia ennen harjoitusta.

Ota tunnilla mukaan mukavat vaatteet, vesipullo ja avoin mieli!